U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Röstirondjes met Japanse krokante kip en furikake

30 min bereidingstijd
30 min marineren

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Rondjes Naturel (750 g)
  • 400 g kipdijfilet
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 teen knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 2 el mayonaise
  • 1-2 tl wasabipasta
  • 100 g zeewiersalade
  • 150 g worteljulienne
  • 1 citroen
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • 3 el maïzena
  • 2 el bloem
  • 2 tl furikake (zie tip)
  • Rasp

Bereiding:

  • Snijd de kipdijfilet in stukjes van 3-4 cm. Schil en rasp de gember. Rasp of pers de knoflook. Meng in een kom de kip met de sojasaus, de gember en de knoflook. Laat 30 minuten afgedekt marineren.
  • Meng de mayonaise met wasabipasta naar smaak. Meng de zeewiersalade met de worteljulienne. Snijd de citroen in partjes.
  • Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de kip uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
  • Verhit in een (oude) pan een laag olie van 6-7 cm tot 180 ºC. Meng in een kom de maïzena met de bloem. Schep er de stukjes kip door. Frituur de kip in porties in de hete olie in 4-5 minuten goudbruin, krokant en gaar.
  • Leg de röstirondjes op een schaal. Verdeel er de zeewiersalade en de krokante kip over. Schep wat wasabimayonaise erbij en bestrooi met de furikake. Serveer met de partjes citroen.
  • Karaage heet dit Japanse gerecht van stukjes gefrituurde kip officieel. Serveer kip karaage op röstirondjes met wat zeewiersalade, wasabimayonaise en partjes citroen. Lekker als hoofdgerecht, maar ook bij een sushimaaltijd of bij de borrel.
  • Tip: Vervang de stukjes kipdijfilet door shiitake.
  • Tip: Furikake is een Japanse topping van onder andere sesamzaad, zeewier en specerijen. Vervang het eventueel door geroosterd sesamzaad.

Benodigd product

Benodigd product: Rösti Rondjes Naturel

Voedingswaarden per persoon

  • 725 kcal
  • 42 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 58 g koolhydraten
  • 25 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen